Ко из ЕУ троши највише новца на путовања?

Грађани Луксембурга потроше највише новца на једно путовање – у просеку 768 евра по особи, у поређењу са осталим земљама ЕУ, показали су објављени подаци европске службе за статистику „Евростата“.

На другом месту су грађани Малте, који на одмор потроше просечно 646 евра, а на трећем Аустријанци са потрошених 607 евра, према управо објављеним подацима „Евростата“ за 2016. годину.

Грађани ЕУ потрошили су 428 милијарди евра на туристичка путовања у 2016. години, а највеће „трошаџије“ у апсолутном смислу су Немци који су потрошили 120 милијарди евра, Французи (71 милијарда евра) и Британци (61 милијарда евра).

Од укупно потрошених 428 милијарди евра, око 45 одсто је потрошено на домаћа путовања, а 55 одсто на путовања у иностранству.

На свако путовање, Европљани су у просеку потрошили 355 евра.

Најмање пара на путовање потроше Летонци и Румуни (по 124 евра), док грађани Чешке троше у просеку 133 евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво