Епилог несвакидашњег случаја – аустријски службеник кажњен због одбијања азиланта

Аустријске власти за азиланте саопштиле су да су изрекле дисциплинску меру једном запосленом и извиниле се у његово име због неприличног образложења везаног за сексуално опредељење једног авганистанског азиланта којем је одбијена молба за азил.

Аустријски магазин Фалтер објавио је јуче да је један званичник у провинцији Доња Аустрија одбио молбу једног мушкарца речима: „Ни начин на који ходаш нити твоје понашање, нити твоја одећа не сугеришу да си хомосексуалац“.

Авганистански мигрант се жалио на одлуку, пренео је АП.

Без улажења у детаље случаја, Федерална канцеларија за странце и азил саопштила је данас да је спроведена интерна ревизија на основу жалбе и да је одлука опозвана.

Они су навели да одлука није задовољавала стандарде у погледу формулације.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво