Стигла Кинеска нова година, пас преузeo примат од петла!

Почела је Кинеска нова година, најважнији и најдужи традиционални кинески празник. Слави се како у Кини тако и широм света, на разне начине, али је позната и као највећа празнична саобраћајна гужва на свету.

Стигла Кинеска нова година, пас преузeo примат од петла! Стигла Кинеска нова година, пас преузeo примат од петла!

Стотине милиона радника миграната из удаљених крајева и забачених градова Кине, кренуло је на пут како би до данас стигли кући за дочек Нове године.

Очекује се да ће укупно бити реализовано око три милијарде путовања, а само је кинеска железница данас превезла девет милиона путника.

„До карте је било тешко доћи. Али све се исплатило, видећу се са целом породицом једини пут ове године“, каже један од путника на железничкој станици у Пекингу.

„Надам се да ће сви из породице успети да се врате у родни град. Дуго се нисмо видели“, истиче млада Кинескиња.

Према кинеском хороскопу, из године петла ушли смо у годину пса. Тај симбол ће, према кинеском хороскопу, донети свима више мудријих одлука, правиће се добри темељи за нове почетке, бићемо сналажљивији, издржљивији и хладнокрвни у потенцијално тешким тренуцима.

Можда је управо та симболика довела до обележавања кинеске нове године и на једном врло неочекиваном месту, Њујоршкој берзи.

Али према кинеском хороскопу, неће све бити у пословним подухватима. Година пламеног црвеног пса значи и да ћемо много времена проводити у хармонији са породицом и пријатељима. Овај део предвиђања звучи много пријатније.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво