Разгледање Београда из хеликоптера

Београд има 30-ак организованих туристичких тура, од пешачких до оних бродом, отвореним и затвореним аутобусом, трамвајем... Од прошлег лета, у туристичкој понуди су и хеликопетери. Поводом Светског дана хеликоптера, који се због лошег времена уместо прошлог обележава овог викенда, гости су са хелидрома у Добановцима могли да полете по промотивним ценама.

У погледу на престоницу са висине, за годину дана уживало је више од хиљаду туриста. Лет траје од пет минута до сат времена. Поред пилота, у кабини има места за још три путника.

"Оно што би ми тренутно издвојили је панорамски лет од пола сата изнад Београда који пружа свакако фантастичан поглед и уживање", наводи Горан Крнета, пилот компаније "Балкан хеликоптери".

Гости хелидрома у Добановцима који су имали прилику да лете наводе да је доживљај спектакуларан да представља непоновљиво искуство .

Као и остали програми, и панорамски лет хеликоптером је у понуди Туристичке организације Београда у свим њеним информативним центрима у граду. За сада има више домаћих него страних туриста.

"Углавном су туристи људи који желе да изненаде своје најближе. Између осталог имали смо и веридбе. За годину дана имали смо пет веридби", објашњава Сара Крнета, пилот компаније "Балкан хеликоптери".

Акробације пилоти изводе само када су сами у кабини. Публика у њима ужива са земље.

Флоту чине четири хеликоптера. Било је дана током лета када су сви били у ваздуху и сви пуни туриста.

Многи пословни људи хеликоптер користе као такси, како би се што брже превезли на неки важан састанак у земљи и региону, и тако избегли чекирања и чекања на аеродромима. Овим хеликоптерима превозе се и филмске звезде, гости Кустендорфа на Мокрој Гори.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво