Двојица Белгијанаца покушала да украду авион са старог војног аеродрома у Бихаћу

Двојица Белгијанаца, старости 28 и 31 годину, покушалa су у понедељак да украду руинирани авион, који се налази на локацији бившег војног аеродрома у Жељави, познатијег као Бихаћки аеродром, на граници Хрватске и БиХ. У томе су их спречили полицајци из Коренице.

Двојица Белгијанаца покушала да украду авион са старог војног аеродрома у Бихаћу Двојица Белгијанаца покушала да украду авион са старог војног аеродрома у Бихаћу

Авион се налази у војној бази бивше ЈНА, у склопу тадашњег аеродрома Бихаћ.

Како је потврдила портпаролка личко-сењске Полицијске управе Маја Брозичевић, остаци наведеног комплекса доступни су разним особама, а полицајци полицијске станице Кореница повремено обављају патроле на тој локацији.

Авион с којег су Белгијанци скидали металне делове и преостале склопове из унутрашњости потиче још из Другог светског рата. Реч је о „дагласу Ц-47 дакота“, који је служио и као трофејни авион.

Након престанка ратних дешавања у Хрватској, Министарство одбране Хрватске је тај разорени комплекс прогласило неперспективним, па је он годинама, упркос опасностима од мина и отровних материјала у околини, био мета сакупљача секундарних сировина или колекционара ратних сувенира, што је вероватно био случај с овим ухваћеним лоповима, преноси Јутарњи лист.

Против Белгијанаца ухапшених у покушају крађе биће поднесена кривична пријава државном тужилаштву.

Аеродром „Жељава“, познатији и као Бихаћки аеродром, налази се на граници БиХ и Хрватске.

Једна трећина је на територији БиХ, док су две трећине у Хрватској.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво