Кад санкање постане узбудљивије од скијања!

Становници аустријског Брамберга већ деценијама за санке имају свој „ауто-пут“, на којем може да се развије брзина и до 90 км на сат! Ипак, док су обарали нови Гинисов рекорд на најдужој стази за санкање на свету, били су врло опрезни, јер их је било више од 500.

Четрнаест километара у једном правцу – низбрдо. Ограничења брзине нема. За малолетне, кацига је обавезна. Судари су бројни, некада неминовни.

У Брамбергу санке користе традиционално.

„Роделбан постоји још од педесетих година и користили су га сељаци за превоз. На тој стази, са добрим санкама може да се развије брзина и до 90 километара на сат“, објашњава Марко Ензингер, становник Брамберга.

Ипак се данас возило нешто спорије, јер је више од 500 људи обарало светски рекорд у најдужем каравану санки. Повезани сајлом, прешли су 750 метара.

„Ради се о ланцу од 508 санки у једној линији. Имамо и судију, госпођу Лену Кулман, која је долетела из Хамбурга због овог покушаја и она ће оценити да ли смо успели“, каже организаторка Гизела Гестер.

Одлука је била позитивна. Та забавна категорија у Гинисовој књизи рекорда добила је новог власника. А рекорд у брзини покушао је да обори ваш репортер. Неуспешно.

Да ли је брзо – јесте. Да ли је хладно – и те како. А, да ли је узбудљиво – веома.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво