Гинисов рекорд: Крагујевчанин истрчао 55 маратона за 55 дана!

Горан Николић је успео да уђе у Гинисову књигу рекорда, пошто је истрчао 55 маратона за исто толико дана.

На маратонска „путешествија“ Крагујевчанин је кренуо 3. септембра, када је истрчао деоницу од Крагујевца до Тополе, а завршио је данас, трком од Бара до Будве.

Заједно са њим је последњу трку истрчало још девет маратонаца из Лесковца, Великог Градишта, Котора, Сремске Митровице, Будве и са Пала, и девојчица Искра, која је била са Гораном Николићем и на старту.

На путу ка постизању новог Гинисовог рекорда, Николић је обишао 38 српских градова од крајњег севера до југа, те истока и запада, а потом БиХ и Црну Гору.

Николићев подухват још више добија на значају када се узме у обзир чињеница да има озбиљан хендикеп, 95 одсто оштећено чуло вида, и да се на овај подухват одлучио како би подигао свест о потребама особа са инвалидитетом.

Претходни Гинисов рекорд држао је један јапански атлетичар, са 52 маратона за 52 дана.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво