Читај ми!

Има само 19 година, а већ рестаурира „фиће“!

Данило Петровић из Врања познат је по хобију који није тако чест међу његовим вршњацима. Купио је старог „фићу“ и рестаурирао сам, а жеља му је да њиме путује и до Минхена.

Спојио је љубав са корисним занатом и „фићи“ старом више од 30 година дао нови живот.

Деветнаестогодишњи Данило Петровић делове је проналазио преко интернета из Словеније, Македоније, Хрватске. Уложио је свој рад, џепарац и зараду од продатих делова.

„Исход те рестаурације – ево га, седим у њему! 'Фића' је урађен веома квалитетно иако сам то сам радио, иако ми је то прва рестаурација, знао сам како треба да радим на њему“, истиче Данило Петровић.

Оригиналан је већи део делова, а детаље попут инструментал табле, предње маске и ознака уградио је од старијих „застава 750“. Тако је каже, ауто атрактивнији, више привлачи пажњу.

Љубав према олдтајмерима наследо је од оца Саше који га је од малена са „заставом 101“, возио на ревије старих аутомобила.

„И на мора и шетње по Србији и бившој Југославији, прешао је целу Европу. Ишао сам са њим и у Бугарску, Турску, Италију, Грчку, има причу“, каже Саша Петровић.

Данило склапа аутомобиле неколико година, а возачку дозволу има 4 месеца. Својим „Фићком“ често вози младенце или вршњаке на матурске вечери, прославе.

„Што се девојака тиче обожавају да се возе са мном. Другари возе новије аутомобиле, а ја возим 'фићу' старог 30 година, али ја сам им већа конкуренција него било ко.“

Данило планира да „фићом“ путује по земљи и инострансву и посети Фићијаду у Минхену. Жели да се такмичи и дружи, оживи време када је „фића“ крстарио путевима.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво