Читај ми!

На продају имање веће од Србије!

Уколико желите да постанете власник „парчета“ земље већег од Србије спремите се за селидбу у Аустралију и више од 325 милиона долара, пошто је највеће приватно земљиште на свету понуђено на продају.

Земљиште које се простире на 101.411 километара квадратних (13.000 километара квадратних веће од Србије), односно 11 милиона хектара, у власништву је сера Сиднија Кидмана. Он је ово имање формирао пре око 100 година након 10 различитих куповина „мањих“ плацева.

Огромно пространство биће продато једном од 30 најбољих понуђача. Због величине, распрострањености и раштрканости, сваки понуђач мораће да издвоји више од недељу дана да прелети имање и изврши инспекцију поседа стоке.

Чим је породица Кидман на тржишту почела да се распитује да ли има заинтересованих, јавио им се приличан број људи. Највише потенцијалних купаца је из Аустралије, али су на плац бацили око и људи из САД, Кине, Канаде, Велике Британије, Швајцарске, Јужне Америке и Индонезије.

Због високе цене стоке и меса, медији наводе да се земљиште сматра првокласном имовином светског значаја.

Дон Манифолд, један од агената задужених за продају из фирме „Ернст и Јанг“, каже да се сада врше велике папиролошке припреме јер се пет различитих плацева који чине укупно имање простиру на површинама три савезне државе и једне територије.

„Невероватно је да је толико земљиште у једној породици већ пету генерацију, а да је без дугова, стално добро вођено и првокласни сточни произвођач“, рекао је Манифолд.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво