Читај ми!

Планински доручак – бренд „мејд ин“ Западна Србија

Пршута, кајмак, сир, качамак, пита од хељде. Западна Србија представила је на Сајму туризма свој нови пројекат – Планински доручак – чију реализацију финасира УСАИД.

На сајму туризма велика гужва, посебно у хали где се представљају домаћа туристичка места. Разлог велике посете је и то што је субота гастрономски дан, па су посетиоци били у прилици да на штандовима пробају различите специјалитете.

Пршута, кајмак, сир, качамак, пита од хељде. Такву храну гости траже.

„На основу захтева, са искусним стручњацима у гастротуризму напаравили смо мени који ће се служити у свим хотелима и ресторанима, као бренд Планински доручак планина Западне Србије“, објашњава Славко Лукић из Региналне развојне агенције „Златибор“ из Ужица.

Иван Виторовић, директор хотела „Мона“ са Златибора каже да, ипак, постоји „лепа опасност“ да ће туристи и после тако јаког доручка пожелети још нешто да пробају.

„Бићу веома срећан и ако тако буде. Наравно биће у понуди и неких других ствари, а на госту је да изабере шта жели и како жели“, каже Виторовић.

Против калоричног доручка ништа нема ни Ненад Гладић - Лепи Брка из Гастрономада.

„Када дођете на планину, планирате неки активан одмор, мало узбрдо, мало низбрдо, десет километара – наравно да вам треба јак доручак“, истиче Лепи Брка.

Право из Свилајинца на Сајам туризма стигли су и диносауруси.

„Могу да вам кажем да је одзив посетилаца одличан и да смо ми општа атракција Сајма, која привлачи велику пажњу“, указује директорка Природњачког центра Србије „Свилајанц“, Ирена Дубравац.

Београд ће у пролеће ући уз латино маратон. Директор Туристичке организације Београда Миодраг Поповић сматра да је реч о сличним сензибилитетима, те да се у Србији одлично плеше.

У Новом Саду за јесен најављују обарање Гинисовог рекорда у броју учесника у колу.

„План је да се у колу нађе око 12.000 учесника. Надамо се да ћемо оборити рекорд“, каже Данијела Милидраговић из Туристичке организације Новог Сада.

Утисак је да су домаћи туристички посленици дали све од себе да привуку госте.

„Оно што једва чекам то је да видим резултате сајма и да се уверим да је оно што чинимо заиста оно што што ће заинтересовати наше сународнике да се још више заинтересују за Србију“, објаснила је директорка Туристичке организације Србије Гордана Пламенац.

Туризам Србије је много жилавији него што неки мисле. Не само да опстаје у годинама кризе него се и развија. Полако, али сигурно.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво