Читај ми!

Водени мољац добио име по Џенифер Лопез

Досада непозната врста воденог мољца, откривена у близини Порторика, добила је име по поп диви Џенифер Лопез – "Litarachna lopezae".

Биолог Владимир Пешић са Универзитета у Црној Гори у мејлу упућеном АП-у навео је да су научници током свог истраживања слушали музику Лопезове, Њујорчанке са порториканским коренима.

Пешић је навео да је име мали знак захвалности познатој певачици.

Иначе, Пешић је аутор студије која је почетком седмице објављена у онлајн журналу ZooKeys. Он је, заједно са другим научницима, „покупио“ новооткривеног Litarachna lopezae воденог мољца у близини коралног гребена који се налази у мореузу Мона, између Порторика и Доминиканске републике.

Научници већ годинама различитим новооткривеним организмима дају имена познатих људи. Мик
Џегер је име једне врсте трилобита, један паук назван је по Боно Воксу, пчела по Бијонсе, а водени паразит који живи само у Карипском мору зове се по Бобу Марлију.

Пешић је рекао и да су, током Светског првенства у фудбалу, он и његове колеге навијали за различите тимове али да су се сви сложили око Лопезове.

„Као Европљанин, навијао сам за Немце али је цео тим био уједињен око песама Џеј Ло“, навео је.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво