Најлепши водопад Србије

Трећина укупног броја водопада у Србији, налази се у пиротском крају, на Старој планини. Један од најлепших је водопад Тупавица, код села Дојкинци.

Упркос томе што су удаљени од главних путева, а неретко до њих воде и козје стазе, последњих година, влада све веће интересовање за обилазак водопада на Старој планини.

У жељи да активно и у природи проведу празник, неке нису могли да спрече ни чести пљускови ни блатњаве старопланинске стазе.

Награда за уложени труд је величанствени призор од којег застаје дах.

Водопад Тупавица налази се на четрдесетак километара од Пирота, код села Дојкинци. Овај бисер природе висок је 27 метара. Није највиши, али је зато најлепши у Србији, тврде планинари.

Донедавно, за њега су знали само планинари и заљубљеници у Стару планину.

„До пре неколико година ни мештани овог села нису знали за водопад. Сад је познат као најлепши водопад и свакодневно долазе овде људи и туристи и планинари, организовано или било како“, каже Душанка Најдановић.

Изузетна лепота и атрактивност учинили су да излети до водопада Старе планине, од ове године, буду у програму туристичког центра Бабин зуб и туристичке организације Пирота.

Због удаљености и неприступачних путева, за обилазак најзначајнијих водопада, потребно је неколико дана. Изазов више за авантуристе и љубитеље природе. 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво