Читај ми!

„Две голубице“ - први војвођански виски!

На српском тржишту недавно се први пут појавио домаћи виски „Две голубице“. Пиће је произведено од домаћих састојака, а по квалитету, како тврде упућени, не заостаје за шкотским или ирским.

Технолог алкохолних пића Шандор Комароми из Петроварадина никада није одустао од жеље да из свог казана с пријатељима наздравља квалитетним домаћим вискијем.

Захваљујући таквој хедонистичкој упорности, у Србији се на тржишту недавно први пут појавио домаћи виски, произведен од домаћих састојака који по квалитету, како тврде упућени, не заостаје за шкотским или ирским.

Комароми је вискију дао назив "Two Doves", односно „Две голубице“, и крајем децембра прошле године пласирао га у десетак кафана у Новом Саду. Поносно инсистира на томе да је виски аутентични војвођански производ.

Шандор Комароми слад, основну сировину за производњу вискија, набавља у Војводини, храстовину за бурад у којима се чува виски на Фрушкој Гори, а бурад, у којима виски мора да одлежи најмање четири године, смешта у своју дестилерију у Ђурђеву, на свега око 20 километара од Новог Сада.

Комароми је за агенцију Бета рекао да је, након завршетка студија на Одсеку за пиво, вино и алкохолна пића Технолошког факултета у Новом Саду, почео да ради у пивари у Челареву.

Радни век, све до садашње пензије, провео је у пиварама широм Војводине радећи као признати пројектант.

Претходно је, још као младић, први пут покушао да добије дестилат вискија.

За сада се месечно у његовој дестилерији продаје свега 10 литара вискија. Комароми каже да га не занима масовна производња, већ квалитет.

У његовој дестилерији поштују се етика и традиција производње вискија, баш онако како се то ради у Ирској или Шкотској.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво