Читај ми!

Дупле тројке у Нишу!

За свега пет дана, две маме су у Нишу родиле тројке зачете природним путем, па су за по три нова члана постале богатије породице Митровић и Станковић. У време када је у Србији све мање беба, радује вест о овом феномену.

У нишком породилишту, за пет дана, две маме родиле су тројке зачете природним путем.

Према европском просеку, тројке се углавном рађају на шест и по хиљада, а у Америци на осам хиљада трудноћа. У време када је у Србији све мање беба, радује вест о двоструким тројкама.

Сања из Ниша је у 21. години постала трострука мама. Родила је дечака и две девојчице.

„Тешко је само због услова, због финансија, иначе остало није страшно“, каже Сања Станковић.

Тата Александар не крије срећу, али и страх јер су обоје без посла. „То ће бити слатке муке“, наводи Александар Станковић.

У Чамурлији, селу близу Ниша, другачије прилике. Две плате, породична пензија, ђак првак и тројке - два дечака и девојчица.

„Тек кад смо стигли кући, кад смо дошли у пакету, онда смо били свесни да су у питању три бебе и да су обавезе веће“, објашњава Ана Митровић.

„Ево постала сам бака и пресрећна сам, од велике сам им помоћи“, истиче поносна бака Радица Митровић.

У нишком породилишту ове године је око 300 порођаја мање него лане. Тројке зачете природним путем родиле су се и прошле године. Лекари кажу да за њих вишеплодне трудноће, у ери ултразвука, одавно нису изненађење.

„Није уобичајено да се у размаку од две недеље десе два порођаја са тројкама, међутим то су најмања, у сваком случају лепа изненађења која се у нашем послу дешавају“, каже директор ГАК-а у Нишу, доктор Бојан Лукић.

Лана, Лазар и Лара ускоро ће кући. Михајло, Андрија и Нина већ деле креветац.

У шали или не, родитељи двоструких нишких тројки рекоше, да има времена за још деце.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво