Читај ми!

Старопланински водопади магнет за туристе

Све већи број туриста из целог света, привучен је нетакнутом природом и дивљином Старе планине. Посебну пажњу привлаче водопади, који су актуелни и током зиме, када су залеђени, јер тада наликују водопадима из бајке.

Старопланинске водопаде обилази све већи број туриста из целог света, привучених нетакнутом природом и дивљином која очарава све који кроче на једну од најлепших српских планина, поручују из планинарског клуба „Видлич“ из Пирота.

Осим летњих обилазака водопада на Старој планини, окруженим нетакнутом природом, све већи број авантуриста жели да водопаде обилази и током зиме, када су залеђени, јер тада наликују водопадима из бајке.

Већ се најавило неколико група авантуриста из Војводине, који желе да ове зиме у пратњи водича обилазе старопланинске водопаде.

Водопад „Тупавица“ је најприступачнији, налази се на око четири километара од села Дојкинци, висок је око 25 метара, али је невероватно леп и људе који га обиђу оставља без даха.

Издваја се и водопад „Пиљ“, који је један од највиших у Србији са 64 метра, као и „Чунгуљски“, на десетак километара изнад села Топли.

„Чунгуљски“ водопад је висок око 42 метра, али је јединствен по томе што сваке године порасте.

Наиме, током топљења снегова изузетно јаке бујице воде која пада скоро вертикално помало продубљују дно водопада.

Многи делови Старе планине још нису потпуно истражени, па има много и неоткривених водопада, као и оних мање познатих, којих нема на картама.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво