Рекламирање на белоруски начин

Белоруске маркетиншке агенције и разни бизнисмени су рекламирању, у време опште економске кризе, дали нову димензију. Тако један биоскоп привлачи гледаоце уз карту нудећи кесу млечних производа, док се концерт групе "Продиџи" најављује на јајима из супермаркета.

Један биоскоп у градићу Витебску на северу Белорусије, на врло креативан начин се бори за сваки пару у време светске кризе.

Наиме, да би се привукло што више гледалаца, уз карту за филм, биоскоп нуди и бесплатан одлазак у сауну, пише лист "Народноје слово".

Осим тога, посетиоце "маме" и бесплатним скоком са падобраном, вечерама и војничком чорбом.

А уколико се купи карта за премијеру, може се добити бесплатан превоз таксијем или рекламна кеса млечних производа, преносе белоруски сајтови новости из града удаљеног око 300 километара од престонице.

Из менаџмента кажу да су на најновију идеју са млечним производима, реализовану у сарадњи са локалним произвођачем, дошли гледајући филм у којем главни јунак бежи од полиције носећи гомилу новца у канистеру за млеко.

Али, то није једини оригинални потез осмишљен у Белорусији.

Организатори концерта познате групе "Продиџи" (The Prodigy) у Минску, одштампали су рекламу на кокошијим јајима.

На свежим јајима једне белоруске живинарске фарме која се продају у супермаркетима, појавио се натпис "05.10. Ст. Динамо The Prodigy" чиме се најављује концерт на стадиону "Динама" у Минску, заказан за 5. октобар ове године.

С обзиром да су јаја главна намирница у исхрани просечног Белоруса, "многи ће сазнати за овај догађај правећи доручак".

Иначе, концерт звезда алтернативног денса и електропанка одржава се у оквиру фестивала "Ултра мјузик", на којем ће "Продиџи" у оквиру своје светске турнеје, промовисати последњи албум "Invaders Must Die".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво