„Моје песме, моји снови” растерују младе

Особље једног центра за младе у Шкотској користи музику из чувеног мјузикла „Моје песме, моји снови" да би „потерало" упорне тинејџере кући када дође време за затварање.

Нумере из мјузикла „Моје песме, моји снови" (1965) који је деценијама и генерацијама био један од најпопуларнијих музичких филмова, показале су се као ефикасно средство у растеривању младих из јавних просторија.

Особље једног омладинског центра у Инвернесу, у Шкотској, које је муку мучило да натера тинејџере да напусте просторије центра након затварања, посегнуло је једне вечери за песмама које у чувеном мјузиклу изводи Џули Ендрјуз.

Испоставило се да се са првим тактовима песама „My Favourite Things" и насловне „The Sound of Music" млади брзо разилазе.

„Пуно тога чинимо за младе у центру и они радо долазе. Редовно се, међутим, дешава да се задржавају у просторијама и након затварања у 22 часа", објаснио је представник центра, Џон Фини.

„Ово је креативна употреба музике. Ако се ствар са одласком кући искомпликује, намеравамо да пуштамо и класичну музику, а у тежим случајевима успаванке и дечије песмице", додао је Фини.

Џули Ендрјуз (73) је у Оскаром награђеном филму из 1965. године, оригиналног назива „Тhe Sound of Music", тумачила улогу распеване калуђерице Марије, која чува седморо деце аустријског племића. Данас не тако омиљену музику за филм су писали Ричард Роџерс и Оскар Хемерштајн II.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво