Тринаест хиљада имитатора за Мајклов рођендан

Скоро тринаест хиљада Мексиканаца дало је све од себе да у суботу, на Мајклов рођендан, обори светски рекорд по броју људи који су у исто време одиграли плес из спота за нумеру „Трилер". Труд им се још није исплатио - Гинисова књига проверава да ли су сви играли или је доста њих само стајало.

Организатори тврде да су га оборили! Гинисова књига рекорда још увек није то званично потврдила.

Наиме, скоро 13.000 људи извело је симултано у суботу у Мексико Ситију чувену кореографију из спота за нумеру „Трилер" поп-певача Мајка Џексона и тиме, ваљда, поставило нови светски рекорд.

„Успели смо", узвикнуо је Хавијер Хидалго, један од организатора скупа на тргу код Споменика револуцији, обраћајући се Џексоновим фановима који су остали без даха покушавајући да у потпуности скину све покрете из видео-клипа насталог 1983.

Хектор Џексон, „највернија мексичка копија" Мајкла Џексона, предводио је тачно 12.937 људи на централном престоничком тргу на којем се, према подацима локалне полиције, окупило између 40.000 и 50.000 људи.

Међутим, званичницима Гинисове књиге рекорда требаће још пар дана да утврде да ли су заиста сви људи у тој маси извели целу кореографију.

„Вођа параде" Хектор и већина у првим редовима радила је то добро. Међутим, било је ту и оних који су рођени више од две деценије после премијере спота „Трилер".

Рецимо, двогодишњи Гиљермо Родригез којег је тата Гиљермо сениор „донео" на трг. Мали Гиљермо је, са све белом рукавицом на руци и периком на глави, пред сам почетак увежбавао покрете слушајући снимак песме на мобилном телефону.

„Одазвало се више људи него што смо очекивали. Мексико је одао највећу почаст на свету Мајклу Џексону", рекао је Хектор.

Претходни, односно, још увек тренутни Гинисов рекорд држи само 242 плесача. То су били студенти колеџа „Вилијем и Мери" из Вилијемсбурга у Вирџинији.

Иначе, ова манифестација у Мексико Ситију је уприличена поводом рођендана Мајкла Џексона, који би 29. августа напунио 51 годину.

Подсећамо вас да је „краљ попа" изненада умро 25. јуна од акутног тровања анестетиком „пропофолом" и другим седативима. У средишту истраге о убиству без предумишљаја је његов лични лекар Конрад Мари.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво