Читај ми!

Туцецикл из Крушевца!

Шта се деси када се сретну радознали конструктор и маштовити крушевачки привредник? Између осталог, настане економично, интересантно и забавно возило по имену дванаестоцикл.

Уочи дочека Нове године, у Крушевцу је промовисано необично возило – дванаестоцикл. Место у првој посади која је испробала његове могућности, осим добровољаца, добили су конструктор, инвеститор и екипа РТС-а.

За вожњу дванаестоцикла није потребно гориво, већ нешто мало кондиције. Пожељно је да сте друштвени јер конструкција ове направе подсећа на кафе, па је разговор са сапутницима неизбежан.

Препоручљиво је са собом понети ужину или макар напитак, јер му брзина нија јача страна. Док дванаесторо возе, један обавезно управља.

Како наводи конструктор возила Душан Вујичић, бицикл може да превезе од 15 до 20 особа укључујући 12 мотача, који чине тим који даје снагу за покретање такозваног туцецикла.

Осим што изазива пажњу пролазника, ово возило је погодно за излетнике, другарска окупљања, па чак и пословне састанке.

Инвеститор пројекта Зоран Крстић објаснио је да ће ово возило своју намену наћи у промовисању спорта, односно у транспорту путника од центра града до спортске хале на сваких пола сата, а да притом не кошта ништа.

Пре овога, маштовити крушевачки привредник и радознали конструктор креирали су више необичних возила - породични бицикломобил, покретни билборд, рикшу и возило за транспорт и рециклажу секундарних сировина. Рађена у почетку из разоноде, нашла су и своје тржиште.

Што се тиче дванаестоцикла, он ће се после прве вожње још дорађивати како би спремно на пролеће званично укрцао прве путнике.

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво