Читај ми!

Спавање утиче на раст деце

Научници су коначно потврдили оно што баке знају већ дуго - бебе заиста брже расту током сна. Резултати истраживања отварају пут за боље схватање везе између раста бебе и спавања, али ће умирити и родитеље забринуте због променљивих и непредвидљивих потреба за сном њихове деце.

Сан утиче на раст деце, показали су резултати истраживања групе америчких научника са Универзитета „Емори" у Атланти.

Тим научника на челу са докторком Мишел Лампл открили су ту повезаност између броја сати сна новорођенчета и његовог раста.

Истраживање у трајању између четири и 17 месеци обављено је на групи деце која су на његовом почетку била стара око 12 дана, пренели су француски медији.

Примећено је да деца више расту уколико се повећава број дужих периода сна током дана. Тачна природа повезаности сна и коштаног раста, међутим, још није утврђена.

Ламплова је истакла да се ради о резултатима који су корисни за родитеље, јер они могу лако да се узнемире због променљиве и непредвидљиве природе сна њихове деце. 

Маме и тате ће на тај начин лакше моћи да схвате да је неопходно да пусте дете да следи сопствени ритам.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво