Контрола тежине од првих дана

Алармантни резултати истраживања спроведеног у САД потврдили су да не мали број беба већ са напуњених пет месеци има вишак килограма. Због тога стручњаци саветују контролу телесне тежине и малишана млађих од две године.

Контролом телесне тежине бебе до друге године живота може да се спречи дечја гојазност, показали су резултати недавно спроведеног америчког истраживања.

Како је објављено у медицинском часопису „Клиничка педијатрија" (Clinical Pediatrics), научници су до тог закључка дошли обавивши испитивање на 184 испитаника - деце и младих старости од две до 20 година.

Резултати су показали да је чак четвртина њих већ са напуњених пет месеци имала вишак килограма.

Истраживачи су такође утврдили да су 22 месеца животно доба када тако сасвим мало биће може да постане гојазно.

Због тога препоручују да се телесна тежина деце редовно контролише од најранијег доба, што је једноставније него борити се са вишком килограма када деца почну да се хране и ван куће и контрола исхране постане готово немогућа.

Резултати другог истраживања, спроведеног 2007. године, објављени неколико дана пре него што је супруга америчког председника Мишел Обама покренула кампању против дечје гојазности, показали су да чак педесет одсто малих Американаца пати од гојазности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво