Читај ми!

Серум против старења коже – није га тешко направити уз потпуно природне састојке

Серуми против старења коже могу бити скупи, а неретко садрже и штетне хемикалије. Уместо тога, испробајте домаћи рецепт за серум, који можете направити код куће од састојака које није тешко набавити.

Серум против старења коже – није га тешко направити уз потпуно природне састојке Серум против старења коже – није га тешко направити уз потпуно природне састојке

Домаћи серум против старења коже садржи хранљиве материје и антиоксиданте који ће помоћи кожи да изгледа младалачки, а истовремено пружа виталне хранљиве материје и хидратацију, наводи др Џош Екс из Медицинског института у Нешвилу.

Један од кључних састојака који треба да се нађу у серуму јесте уље јојобе, које одлично хидрира кожу.

Природни је лек за екцем, акне, али погодује и сувој кожи.

Уље ноћурка је још један састојак домаћег серума, а познато је као средство за борбу са екцемом, псоријазом и атопијским дерматитисом.

Резултати студије објављене у Међународном часопису козметике, показују да може помоћи код структурних и функционалних промена у ткивима коже, повезаних са старењем, као што су црвенило и храпавост.

Још један важан састојак је уље нара. Нар садржи природне антимикробне супстанце из витамина Це и може бити од помоћи у борби против акни.

Уље витамина Е богато је антиоксидансима и густо, и многи га воле због способности да побољша стање суве коже која се љушти и да помогне при смањењу ожиљака од акни. Такође га припремите за домаћи серум.

Треба набавити још и уље лаванде или уље тамјана, као и уље семена шаргарепе, наводи др Екс.

Локална употреба уља лаванде може помоћи у побољшању бројних стања коже, од афти до алергијских реакција, акни и старачких пега. Уље тамјана јача кожу и побољшава тонус, еластичност, одбрамбени механизама против бактерија или флека.

Уље семена шаргарепе је већ популаран козметички производ за влажење коже и познато је његово антигљивично дејство.

Потребно вам је по пола супене кашике уља јојобе, ноћурка и нара, затим 15 капи витамина Е, 20 капи уља лаванде или тамјана и 10 капи уља семена шаргарепе.

Помешајте све састојке и чувајте у тамној стакленој боци.

Можете да ставите крему за сунчање преко овако направљеног домаћег серума ако излазите на сунце кад је високо УВ зрачење.

Сваког јутра и увече мажите кожу на лицу, врату и деколтеу.  

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво