Читај ми!

Изузетно висок УВ индекс, склањајте се од сунца током дана

Последњи је дан пролећа, али са летњим тропским температурама. Такви ће бити и први дани лета, са температурама и близу 40 степени. И УВ зрачење и данас и наредних дана иде у црвено.

„Чак и раним часовима дана УВ индекс је веома висок. На сунцу не треба бити превише дуго, а заштита је обавезна. Она подразумева фотопротективне креме са заштитним фактором 50“, истиче проф. др Даница Тиодоровић, национална координаторка кампање „Еуромеланом“.

Креме, како каже, не представљају потпуну заштиту и зато треба користити и физичку заштиту, попут блуза дугих рукава, шешира и наочара са УВ заштитом.

У поподневним сатима, када је сунце у зениту, треба га потпуно избегавати и склањати се у хлад или затворен простор.

Одавно је позната порука лекара да „кожа све памти“, а у прилог томе, нажалост, иде и податак да годишње у Србији од меланома оболи 650 људи.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво