Читај ми!

Мушкарци на Зуму приметили да им треба ботокс

Потражња за козметичким третманима за мушкарце, као што су инјекције ботокса, повећала се драматично откако смо под већим притиском да у видео-позивима сви изгледамо лепо.

Британски пластични хирурзи указују на пораст од 70 одсто у броју захтева за видео-консултације током 2020. године, преноси Гардијан.

Како пише магазин Есквајер, потреба да будемо „спремни за Зум“ повећала је потражњу разних естетских процедура.

Ситуацију додатно погоршава чињеница да се чак 11 одсто мушкараца осећа као да изгледа пет година старије због стреса изазваног закључавањем, наводи се у извештају једне лондонске клинике.

„Будући да људи често присуствују видео-позивима, видели су лице детаљно на великим екранима лаптопова и уочили неке проблеме којима је потребна корекција. На пример, боре, тамни и дубоки подочњаци и опуштена кожа лица“, објашњава др Салинда Џонсон, медицинска директорка Лондонске козметичке клинике, и одаје да је то узрок повећане потражње ботокса и дермалних филера.

Велика Британија је најбрже растуће тржиште дермалних филера на свету. Процењује се да је вредност те индустрије око милијарду фунти годишње.

Извештај Британске асоцијације естетских пластичних хирурга за 2019. годину открио је да мушкарци сада желе да изгледају „дотерано“, а не „затегнуто“. 

Докторка Џонсон наводи да су међу мушкарцима најпопуларније процедуре које укључују ботокс против бора, затим дермалне филере за дефинисање линије вилице, као и повећање браде и поступак назван facetite који смањује подбрадак.

Све је већи притисак у корпоративном свету да и мушкарци изгледају млађе. У САД постоји све већа потражња у Силицијумској долини да се изгледа као да још нисте стигли до 40. године.

„Гугл“ се 2019. године нагодио у судском процесу у којем је наводно било оптужби за старосну дискриминацију током процеса запошљавања.

Анонимни радник у технолошкој индустрији који се редовно подвргава козметичким третманима рекао је прошле године за Вашингтон пост: „Ако људи на радном месту знају да сте старији од свих осталих, то вам може наштетити у погледу позиција које добијате“.

Пластични хирург цитиран у чланку истакао је да је у Силицијумској долини уврежено мишљење да вас је време прегазило ако имате више од 35 година.

Према наводима Америчког друштва пластичних хирурга, током последњих 20 година, број мушкараца који се одлучују за процедуре које укључују инјекције повећан је за 99 одсто.

Према речима др Џонсон, људи су у карантину открили да се могу опоравити иза затворених врата, што додатно доприноси жељи за побољшањем изгледа. „Захтевају се инвазивније процедуре јер људи могу да остану код куће и сакрију оток и модрице“, закључила је Џонсонова.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво