Читај ми!

Рачун заокружи, живот продужи

Заокруживањем рачуна грађани пружају подршку превремено рођеним бебама.

У Србији се сваке године роди 65 000 деце, од којих је 4. 000 превремено рођених беба, а чак њих седам свакога дана захтева интензивну негу. У жељи да се онима који дођу на свет обезбеде најбољи услови за почетак живота, УНИЦЕФ је покренуо кампању "Тако мали да би у срце стали" за модернизацију неонатологија у Београду, Новом Саду, Нишу и Крагујевцу.

Захваљујући партнерској сарадњи са компанијом "Делез Србија", свим грађанима омогућено је да пруже подршку и укључе се у акцију за мале хероје. У свим "Маxи", "Мега Маxи", "Темпо" и "Шоп&Го" продавницама широм Србије, купци имају прлику да заокруже свој рачун до износа који желе, и на тај начин донирају средства за опремање и модернизацију неоналошких одељења.

Подршку кампањи "Тако мали да би у срце стали" пружило је Министарство здравља.

"Захваљујемо компанији 'Делез Србија' која је препознала значај улагања и подршке за превремено рођене бебе које се храбро боре да преживе и наставе даљи развој. Свакој превремено рођеној беби желимо да обезбедимо максималне услове, како би доживела своју прву недељу, насмејала се у свом првом месецу живота, прославила први рођендан и кренула у најдрагоценије животно доба - детињство", изјавила је Весна Савић Ђукић, шефица одсека за сарадњу са приватним сектором у УНИЦЕФ-а у Србији.

Такође истиче да ће купци трговинског ланца 'Делез Србија' помоћи да се бебама и родитељима обезбеди додатна подршка и не само током боравка у болници него и након повратка кући. Тада су им најпотребнији стручњаци који ће им помоћи да се беба развија и напредује.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво