Читај ми!

Нека вам кожа заблиста у следећој години

Лако је потрошити велике суме на производе чији произвођачи обећавају бољу текстуру, нијансу и целокупан изглед коже. Иако неке такве креме, лосиони и гелови могу пријати вашој кожи, не морате издвојити богатство да бисте имали здрав и блистав тен. Пробајте шаргарепу, краставац, кромпир, мед.

Велику и важну улогу у томе да ли ћемо имати здраву и лепу кожу играју гени. Међутим, некада то може бити резултат исхране богате свежим воћем и поврћем, и избегавања слаткиша, алкохола и дуванског дима.

С друге стране, нега хранљивим и освежавајућим материјама може бити одличан савезник у борби за кожу која блиста. И све то не мора да буде скупо, нити тешко доступно већ је довољно да одемо у кухињу.

Састојци сока од шаргарепе сјајно делују на здравље коже. Ако попијете само 250 милилитара овог напитка обезбедићете 20 одсто дневних потреба организма за витамином Ц, неопходног за производњу колагена који ће се постарати за еластичност и једрину ваше коже.

Уз то, витамин Ц је антиоксидант и заштитиће кожу од штете коју наносе озлоглашени слободни радикали.

Још једна намирница која треба да се нађе на вашем тањиру уколико желите да очувате квалитет коже је кромпир. Витамин Ц, калијум, магнезијум, цинк и фосфор кожи помажу да остане глатка. 

О употреби меда у козметичке сврхе људи су слушали још у античка времена.

Будући да има антибактеријска, противупална дејства треба се њиме „обложити и споља и изнутра“, прецизније треба га јести и користити за негу.

Безброј је маски за лице чији састојак је мед, а на вама је само да пронађете онај рецепт који ће највише пријати вашој кожи. Немојте га користити ако сте алергични на њега.

Пун витамина, минерала и других корисних материја, краставац је високо на листи поврћа које чуда чини за кожу.

Међу најјачим моћима овог поврћа је способност да смањују отеченост и надувеност коже. Тај податак имајте на уму нарочито када сте мало спавали и то се види око очију.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво