Чување младости и улепшавање – Куда по мањи нос и већа уста

Лепота је у савременом друштву постала императив. Међутим, због вечне трке за њом, многи пробају и оно у шта нису сигурни.

Заслужна је за женску лепоту, али не само за њу. Улога коже је вишеструка. Она нас штити и омогућава да осетимо бол, додир, топлоту, хладноћу. Заузврат тражи пажњу.

„Ако вам је важна лепота и желите да останете здрави, почните да користите креме и да се негујете још као тинејџери“, каже др Фредерик Берн, естетски хирург из Шведске.

Вечне младости нема, али лекари мисле да она може да се продужи, макар наизглед. Модерна естетика саветује - природан изглед.

„У естетици је сада тренд на улепшавању, а фокус је на пропорцијама и лепоти. Ми и даље имамо сан да сачувамо младост. Естетика је испуњавање снова наших пацијената, било да су ти снови да остану млади, било да буду још лепши“, додаје др Берн.

Жене и мушкарци имају различите захтеве.

„Жене желе да буду лепе, а мушкарци не желе да буду лепотани. Жене желе да буду женственије, а код мушкараца радимо на ојачавању црта лица. На пример, ако желите пуније усне постаћете женственији и то не радимо на исти начин код мушких пацијената. Код мушких пацијената је за мужевност кључна доња трећина лица“, објаснио је др Берн.

Не размишљајте само о садашњости, већ и о будућности. У томе вам могу помоћи и социјалне мреже.

„Мени преко друштвених мрежа пацијенти шаљу питања, било да је реч о мањим или већим интервенцијама. То олакшава комуникацију. Социјалне мреже омогућавају пацијентима да виде шта и како раде естетски хирурзи. Мој савет је да погледате профил тог доктора, како бисте видели колико има искуства а ако наиђете на објаве од пре неколико година, вероватно можете да се уздате у њега“, испричао је шведски доктор.

Хијалурон и ботокс као јабука и банана 

А једно од најчешћих питања је која је разлика између хијалурона и ботокса.

„Када поредимо хијалурон и ботокс, то је као да поредимо јабуку и банану, јер је њихово дејство другачије. Хијалурон даје влажност, пуноћу, преобликује лице. Када желимо да смањимо боре и да смањимо даље стварање бора, онда се саветује ботокс“, објаснио је др Берн.

Како ћете изгледати, данас је могућеи унапред видети.

„Имамо и апликације које омогућавају људима да виде како би изгледали са пунијим уснама, мањим носем...“, каже доктор.

Када одлучите да промените нешто на свом изгледу, консултујте се са стручњацима, а не само са друштвеним мрежама. Будите сигурни да они ваше жеље виде на другачији начин.

„Питање се одмах појави на мом телефону и ја одговарам. Некада примим велики број порука, тако да морам да се ослоним и на свог асистента. На крају морате уживо да упознате свог пацијента“, каже доктор Берн.

По младост и лепоту, идите искључиво доктору.

„Да ли бисте фризеру дозволили да уради операцију срца? Тако размишљајте и о естетици“, саветује лекар Берн.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво