Читај ми!

Корисне бактерије у мајчином млеку

Шпански научници су установили да мајчино млеко садржи и до 700 различитих врста бактерија, које су важне за развој цревне флоре новорођенчета. Тај број може пасти у случају да мајка има вишак килограма или ако је беба на свет дошла царским резом.

Мајчино млеко, од кога зависи развој цревне флоре код беба, могло би да садржи и до 700 различитих врста бактерија, показали су резултати једног шпанског истраживања.

Реч је о броју који би, како је показало истраживање, могао да има тенденцију пада у случајевима вишка килограма мајке или порођаја царским резом, пренели су француски медији.

Цревна флора се ствара док је беба још у стомаку, а потом се временом развија исхраном.

Може се формирати захваљујући бактеријама унетим преко млека, а мајчино млеко је далеко делотворније од вештачког, објављено је на веб сајту futura-sciences.com.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво