Читај ми!

Нега коже у зимском периоду

Креме, лосиони, тоници и многи други препарати за кожу, држе је свежом и негованом, али не удовољавају свим потребама коже у зимском периоду. Ако се не примењују савети за одржавање коже, она врло брзо може да се оштети и пропадне.

Када је реч о сјају коже, није довољно дневно само мазати хидратантну крему, већ је потребно придржавати се савета дерматолога, нарочито у хладном зимском периоду.

Оно што уносимо у наш организам, један је од најважнијих фактора при очувању целокупног здравља, посебно коже.

Ниједна крема неће поправити оштећења која су настала експериментисањима на кожи или пак дуготрајним занемаривањем. Ево пар савета који могу помоћи да ваша кожа увек изгледа здраво и сјајно, без претераног коришћења козметичких препарата.

Исхрана је најважнији фактор ако желите да сачувате своје тело и, наравно, кожу. Оно што уносите свакодневно, веома утиче на изглед и тип коже, који се временом може променити. Масна и брза храна и слаткиши итекако ће се негативно одразити на њу. Уместо чипса, хамбургера и помфрита узмите воће, салате, супе, или нешто здравије са богатог менија зимске кухиње.

Седам до осам сати сна представљају кључ за одличан изглед коже. Недостатак сна манифестоваће се у виду подочњака, кругова око очију, неравномерног тена, бубуљица, а такође представља и велики ризик од превременог добијања бора. Довољно одмора не само да ће погодовати сјајној кожи, већ и здрављу мозга и читавог тела.

Да би кожа била довољно хидратантна, потребно је пити 1-1,5 литар воде сваког дана. Како би се течност правилно апсорбовала, потребно ју је пити у мањим количинама током целог дана, а никако узети целу количину одједном.

Направите себи план вежбања. Петнаест минута, ујутру и увече биће сасвим довољно, ако је редовно. Вежбањем крв брже пролази кроз тело те је тако кожа прокрвљенија и сјајнија.

Проводите доста времена на свежем ваздуху, али избегавајте дуже задржавање на ветру и великој хладноћи како се кожа не би сушила и оштећивала.

Стрес лоше делује на читав организам, па тако може узроковати акне, боре, црвенило и разна друга оштећења. Учинићете услугу и свом срцу, али и својој кожи ако се будете мање секирали око ситница.

Двапут недељно направите пилинг коже како би уклонила одумрле, старе ћелије коже и отвориле поре да дишу. Пилинг не мора да буде козметички производ, већ и маска направљена од различитог воћа и осталих намирница.

Редовним наношењем крема за ваш тип коже свакако веома помажете при одржавању неге и свежине. Најбоље је изабрати једну крему за дневну негу која вам највише одговара и држати се рутине у наношењу.

Тешко је одлучити се за прави препарат, јер продавнице нуде огроман избор козметичких производа. У тим случајевима најбоље решење су домаћи производи. Неки препарати могу се пити, или наносити на лице.

Природни производи који делују на кожу

Исцедите мало лимуна у топлу воду и размутите мало меда. Овај напитак делује и ако га попијете и ако га нанесете на кожу. Уколико га нанесете локално, помоћиће вам да избледите мрље, нарочито оне на рукама.

Код масног типа коже, помоћиће вам ружина водица, коју можете наћи у апотеци. Нанесите на тупфер пар капљица и нанесите на подручје око чела и носа, чиме ћете умањити лучење жлезда које вашем изгледу дају непотребан сјај.

Самлевена кора од наранџе ће учинити чуда уколико нанасете смесу на лице. Можете додати мало самлевених бадема како бисте кожи вашег лица дали неопходне витамине. Или исцедите сок од поморанџе, помешајте га са брашном и нанесите на лице у виду пилинга.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво