Читај ми!

Подршка за Трг Милана Младеновића

Више од 15.000 грађана потписима је подржало иницијативу да плато испред београдског Дома омладине добије назив Трг Милана Младеновића.

Иницијативу да плато испред београдског Дома омладине добије назив „Трг Милана Младеновића" подржало је потписима више од 15.000 грађана, а тој се акцији придружио велики број личности из јавног живота.

Према информацијама Канцеларије за младе града Београда, организатора иницијативе која је потекла од Одборничке групе Либерално-демократске партије (ЛДП) у градској скупштини, главни град ће, после више покушаја, коначно добити трг са именом некадашњег лидера групе „Екатарина Велика".

„У првих десет дана, прикупљено је више од 15.000 потписа и зато можемо да поручимо да ће ова иницијатива, након 30 сличних, овога пута сасвим сигурно бити спроведена до краја", рекао је директор Канцеларије за младе Београда, Коста Андрић.

На платоу испред Дома омладине окупило се стотинак људи, који су потписом подржали акцију коју је иницирао ЛДП и која је, према речима лидера те партије Чедомира Јовановића, осмишљена тако да симболизује идеје и ставове које је заступао и Милан Младеновић.

„Свако бира свој пут у животу и имам више разумевања за данашњу генерацију младих, јер им је ускраћена прилика да, симболично, бирају између Цеце и Милана Младеновића. Да су људи више слушали оно што су говорили Милан и његова генерација, били би разумнији", навео је Чедомир Јовановић.

Акцију су присуством и потписом подржали и истакнути извођачи српске рок сцене, редом истичући значај који је Младеновић имао на развој главног града.

„Добро је да ће Милан добити то што ће добити, с обзиром на то да је свој живот потрошио на добробит Београда и да му је максимално дао. То значи да су рокенрол култура и музика део овога друштва и народа, или да би тако требало да буде", изјавио је Зоран Костић Цане, фронтмен групе „Партибрејкерс".

С њим се сложио и бубњар Драгољуб Ђуричић, који именовање платоа испред Дома омладине именом Милана Младеновића види као „одуживање људима који су стварали данашњицу".

„То што ти људи нису више међу нама не значи да нема њихове идеје. Овакво давање признања Милану Младеновићу видим као јако значајно за нашу професију и људе који бунтовнички мисле", рекао је Ђуричић.

Број коментара 43

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво