Медведев угостио „Дип парпл“

Чланови легендарне енглеске хард-рок групе „Дип парпл“ посетили су председника Дмитрија Медведева у његовој резиденцији. Бубњар Ијен Пејс је том приликом Медведеву поклонио своје палице.

Руски председник Дмитриј Медведев угостио је у подмосковској резиденцији легендарне енглеске рокере „Дип парпл" (Deep Purple), јавиле су руске новинске агенције.

Чланови групе остали су доследни свом стилу и код Медведева су се појавили у фармеркама, мајицама, кошуљама, али и сакоима, наводи Итар-Тас.

„Када сам почињао да слушам „Дип парпл", наравно, нисам могао да претпоставим да ћу са вама седети за истим столом", рекао је руски председник, додајући да 33 године слуша музику бенда који ће одржати концерт у хали „Олимпијски" у главном граду Русије.

РИА Новости наводе да је Иља Медведев, син „првог брачног пара" Русије, свирао на гитари заједно са музичарима из Велике Британије.

Гилан се нашалио, рекавши да је као мали мислио да су полицајци и председници јако стари људи, али је додао да се и то променило, док се 45-годишњи шеф руске државе присетио да је био на четири концерта и сваки пут уживао.

Руски председник је открио да је као ђак био диск-џокеј и на игранкама увек пуштао музику „Дип парпла". „Била је то необична дискотека, јер је пуштан хард-рок. Носио сам на проверу комитету списак музичара које ћемо пуштати", присетио се Медведев.

Он је британским рокерима пренео да у Русији имају праву чету најоданијих фанова, који су остали још од времена гвоздене завесе.

Агенција Интерфакс је навела да је бубњар Ијен Пејс поклонио Медведеву своје палице. Прессекретар руског председника Наталија Тимакова рекла је да овога пута Медведев неће ићи на концерт.

„Дип парпл" је одржао више концерата у Русији, а у фебруару 2008. године, на обележавању 15-годишњице оснивања „Гаспрома", када је Медведев био вицепремијер, у Кремљу се фотографисао са музичарима који су учествовали на јубиларном концерту.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво