Читај ми!

Баз Олдрин на седмом небу – на 93. рођендан се венчао са „дугогодишњом љубављу“

Астронаут Баз Олдрин, други човек који је ходао по Месецу, венчао се са Анком Фар, својом дугогодишњом љубављу на прослави 93. рођендана. Каже да су „узбуђени као одбегли тинејџери“.

Пензионисани астронаут, који је крочио на тле Месеца, у петак је прославио 93. рођендан и на Твитеру објавио да се оженио са шездесетрогодишњом др Анком Фар на скромној церемонији у Лос Анђелесу.

Олдрин је написао: „На свој 93. рођендан и на дан када ће ме прогласити једном од 'Живих легенди авијације', са задовољством могу да објавим да смо се моја дугогодишња љубав, др Анка Фар и ја венчали.“

„Ујединили смо се у светом браку на малој приватној церемонији у Лос Анђелесу и узбуђени смо као одбегли тинејџери.“

Иначе др Фар, како стоји на њеном профилу на Линктину, била је извршна потпредседница компаније "Buzz Aldrin Ventures" од 2019. године.

Олдрин се три пута женио и разводио. Са Џоан Ен Арчер се оженио 1954. године и био у браку 20 година. Био је ожењен и са Беверли Ван Зиле од 1975. до 1978. и Луис Дрaг Канон између 1988. и 2012. године.

Има троје деце – Џејмса, Џенис и Ендруа – из брака са Џоан Ен, једног унука, три праунука и једну праунуку.

Олдрин је постао познато име широм света као члан посаде мисије „Аполо 11“, прве успешне мисије на Месец у јулу 1969. године, коју су уз њега чинили Нил Армстронгом и Мајкл Колинс.

Постао је други човек који је крочио на Месец и последњи од тројице који је и данас жив. Олдрин се повукао из Насе у јулу 1971. и наставио да служи као командант Пилотске школе за истраживање свемира у ваздухопловној бази „Едвардс“ у Калифорнији.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво