Читај ми!

Алек Болдвин постигао нагодбу са породицом страдале Халине Хачинс

Породица Халине Хачинс, сниматељке убијене на сету филма "Rust" (Рђа), и холивудски глумац Алек Болдвин постигли су нагодбу у тужби против Болдвина и његових сарадника за њену смрт.

„Током овог тешког процеса, свачија жеља је била да се уради оно што је најбоље за Халининог сина. Захваљујемо свима који су допринели решавању ове трагичне и болне ситуације", рекао је адвокат Алека Болдвина, Лук Никас. 

Метју Хачинс, удовац страдале Халине која је убијена на снимању прошле године, биће, у оквиру нагодбе, извршни продуцент филма и добијаће део зараде.

„Нагодба је постигнута са Алеком Болдвином и са филмском продукцијом, а као део тог поравнања, случај ће бити одбачен. Наставиће се и са снимањем у јануару 2023. Нисам заинтересован да улазим у оптужбе или приписивање кривице продуцентима или господину Болдвину. Сви верујемо да је Халинина смрт била ужасна несрећа", наводи се у Хачинсовом у саопштењу.

У тужби, која је поднета у фебруару у Санта Феу, против глумца Алека Болдвина, продукцијске компаније, продуцената и других чланова екипе, указивало се на бројна кршења стандарда у филмској индустрији.

У тужби, која је сада одбачена, стајало је да је продукција „одлучила да ангажује најјефтинију могућу доступну екипу" и да су „свесно ангажовали потпуно неквалификованог сарадника као оружара и помоћног реквизит-мајстора".

Редитељ филма Џоел Соуза, који је повређен у пуцњави, требало би да се ускоро врати раду на филму, пише Си-Ен-Ен.

Из полиције је у октобру прошле године саопштено да је Болдвин испалио хице из сценског пиштоља, усмртивши тако Хачинсову. Такође је ранио и редитеља, а све се дешавало на сету у Новом Мексику.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво