Читај ми!

Пријатељи и колеге се опраштају од Акија Рахимовског

Од певача рок група Парни ваљак на друштвеним мрежама и порталима, опраштају се са великом тугом, његове колеге и пријатељи.

Састав Парни ваљак је вест о смрти певача Акија Рахимовског (67) објавио на Фејсбук страни, где су поставили његову црно-белу фотографију и стихове: „За мало њежности, на све ћу пристати, за мало њежности да могу заспати".

Музичар Дејан Цукић је на свом налогу на Фејсбуку написао: „Туга. Збогом пријатељу драги". 

Момчило Бајагић Бајага је на свом Фејсбук профилу поручио да је „све шокирала и мало је рећи растужила вест о смрти Рахимовског, фронтмена славног бенда Парни ваљак".

„Постало је тешко, из дана у дан, опраштати се од људи који су створили овдашњу рок, поп, џез и генерално урбану музику и уопште уметност. Ово са Акијем ме је баш погодило, познавао сам га више од 40 година. Не можеш да се помириш", истакао је Бајагић и нагласио да Аки „није нестао у нашим срцима, и у срцима људи који воле његову музику".

Група Рибља чорба и фронтмен Бора Ђорђевић су на Фејсбук страници навели да нас је „напустио изузетан човек и уметник Аки Рахимовски".

 

„Човек великог гласа и доброте, од кога је како и сам Бора каже учио занат, који је био велики пријатељ. Недостајаће истински", поручују из групе Рибља чорба.

Јањатовић: Холивудска прича

Аутор Екс Ју рок енциклопедије је истакао да „има пуно певача, али их нема много који су толико специфични".

„Рођен у Нишу, одрастао у Скопљу, направио огромну каријеру у Загребу... Холивудска прича. Неко ко је заиста током свих година направио имиџ фронтмена који пева на специфичан начин", рекао је Јањатовић.

Према његовим речима, Рахимовски је „котрљао слово Р, а да је то у песми било толико шармантно и једва приметно. Размишљам како би то изгледало да ти као клинац долазиш из Скопља у Загреб и ангажују те афирмисани музичари да станеш на сцену, да промениш нагласак и све, и да то урадиш тако аутентично", рекао је Јањатовић.

Из богате дискографије коју је Рахимовски снимио са Парним ваљком од доласка у бенд 1975. године, публициста издваја под утицајем Новог таласа настале албуме Градске приче (1979) и Вруће игре (1980).  

Поп певач Борис Новковић је, опраштајући се од Рахимовског, на својој страни написао: „Неки људи својом енергијом одају вјечност, делује као да су одувек били и да ће заувек бити део нас. Тешко ми је опростити се од колеге, пријатеља, сурадника, суиграча, људине".

Додао је: „Путуј сретно, овдје си направио и превише за једног живота и остао заувјек у нашим срцима".

Кроација рекордс, издавачка кућа, такође се опростила од певача Парног ваљка „једног од најбољих и најпрепознатљивијих вокала са наших простора".

„Почивај у миру драги Аки, хвала ти за све лијепе тренутке", објављено је на Фејсбук страни издавача.

Од Рахимовског се опростила и колегиница Нина Бадрић.

 

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво