Читај ми!

Мирјана Карановић: Осетила сам да могу да станем на сцену и говорим у Петријино име

Мирјана Kарановић се после 40 година вратила својој првој улози у каријери – Петрији - овог пута у монодрами, новој драмској верзији романа Драгослава Михаиловића „Петријин венац”. Премијера на сцени позоришта „Театар на Брду“ одушевила је и расплакала публику, али и Мирјану Карановић.

Монодрама Петријин венац премијеру је имала крајем прошле године. Гостујући у Београдској хроници, Мирјана Карановић признаје да није очекивала такво интересовање и реакцију публике, што је и њу на премијери дирнуло до суза.

„Када смо почели да радимо, рекла сам редитељки Јани Маричић, да направимо тако као да је стварно та жена дошла да некоме каже своју причу. Свој живот“, објашњава гошћа Београдске хронике.

Трагичност животне приче те жене, сматра истакнута глумица, разликује се од других трагичних животних прича посебно у томе што је она и поред свега, настављала да живи са једном великом радошћу живота.

„Код ње и сузе и радост зато што је жива стоје некако једна поред друге. Порази и трагедије нису је чиниле ни јачом ни слабијом, она их је некако прихватила као део њеног живота“, додаје.

Мира Карановић признаје да јој је прича о Петрији променила живот од тренутка када је прочитала књигу и играла тај лик у филму, зато што је схватила да туга и сузе јесу део живота, али исто тако да због тога неће изгубити радост.

Када је играла Петрију у филмској верзији, Мира Карановић је била на другој години студија глуме и наводи да је лик сасвим другачије доживела тада, него сада.

„Онда сам је разумела само некако рационално, али ја сада њу изнутра могу да осетим. Дуго година су ме људи питали зашто не урадим монодраму, али сам тек пре годину дана осетила да бих тек сада могла да станем на сцену и говорим у њено име“, открива истакнута глумица.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво