Читај ми!

Најџела Лосон одустала од веганства после две недеље – јела јој се јаја

Британска куварска ТВ звезда Најџела Лосон признала је да је само две недеље издржала веганску дијету, а онда је пожелела да једе јаја.

ТВ куварица и ауторка књига рецепата рекла је да се осећала „веома исцрпљено" након две недеље настојања да постане веганка, преноси Индипендент.

Најџела Лосон је истакла да, иако поштује ставове оних који се потпуно придржавају биљне исхране, верује да људи „имају зубе за месо“.

„Не бих могла да будем веганка, иако волим поврће. Не видим поенту. Веома сам срећна што не једем толико меса, али волим га“, истакла је ауторка популарних књига Гозба: Храна која слави живот, Кухиња: Рецепти из срца куће.

Најџела је објаснила да је, након што је настојала да постане веганка, на крају друге недеље осетила да су јој „одједном потребна јаја“.

Јаја су богата нутријентима: садрже протеине, витамине и минерале, што је комбинација коју је тешко извести у веганској исхрани. Сматрају се потпуним извором протеина и богата су хранљивим материјама које чувају срце.

Међутим, последњих година развијен је велики број производа од тзв. веганских јаја, који садрже витамине као што је Б12. Неке друге намирнице, попут аквафабе (течност у којој су куване леблебије) и тофуа, стекле су популарност.

Најџела, која на Твитеру редовно хвали покушаје људи да спреме јела по њеним рецептима, наводи да не види како је храна произведена од биљака, поврћа и воћа „боља“ ако се узме у обзир „интензивна фабричка производња“.

„Што се мене тиче, желим да једем праву храну и не желим никоме да држим предавања јер осећам то и држим се тога да имамо зубе за месо и зато је природно да желимо да га поједемо“, објаснила је ТВ звезда и додала да је свесна да је то аргумент са којим се многи вегани неће сложити, али да поштује њихов став и да није спремна да се одрекне меса.  

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво