Читај ми!

Преминуо новинар Драгослав Грујић Груја

После краће болести у 69. години живота преминуо је новинар Драгослав Грујић Груја, саопштила је редакција недељника "Време".

„Преминуо је Драгослав Грујић Груја, новинар Времена који је установио и годинама водио Документациони центар нашег листа негујући новинарство чињеница. Био је педантни хроничар политичког живота, познавалац дисидентске сцене и компликованих односа у политичком миљеу Србије деведесетих", наводи се на порталу vreme.com.

Свој осећај за чињенице које говоре саме за себе посебно је показивао и у ауторској рубрици Лик и дело у којој је објавио око 400 кроки биографија личности из јавног живота, што би, да је скупљено у једну књигу, представљало својеврсни биографски речник транзиционог доба у Србији 1990-их и 2000-их, пише у саопштењу.

Документација коју је годинама сакупљао и данас је драгоцен извор подсећања на тешко доба деведесетих и незаобилазни извор чињеница, што је за редакцију Времена непроцењив капитал.

Био је крхког здравља, тешко повређен током демонстрација 1996-97, побеђивао је многе здравствене недаће које су га стизале једна за другом,  али последњу битку за властити живот нажалост није успео да добије. Умро је 17. октобра у болници Драгиша Мишовић у Београду.

Иза Драгослава Грујића у Времену остаје велика празнина. Игубили смо великог, савесног сарадника и драгог пријатеља, наводи редакција недељника Време.

Време комеморације и сахране Драгослава Грујића Грује биће накнадно објављени.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво