Читај ми!

Вајнстин ускоро и пред судом у Лос Анђелесу

Харви Вајнстин коначно ће бити изручен из Њујорка у Калифорнију како би се суочио са оптужбама за сексуално злостављање, након што је судија одбио последњи покушај његових адвоката да то одложе због његовог здравственог стања.

Судија у њујоршком округу Ири одбио је захтев 69-годишњака да се стопира процедура његовог пребацивања у Лос Анђелес, где се терети за силовања и сексуалне нападе по 11 тачака.

Тужиоци су најавили да неће моћи да пребаце Вајнстина до краја овог месеца или до средине јула.

Адвокати осрамоћеног холивудског продуцента покушали су да избегну испоручивање клијента позивајући се на тренутне процедуре лечења у Њујорку, али је тај аргумент одбијен, уз опаску тужилаштва да је у питању „лечење код очног лекара" и да Лос Анђелес није место где нема доктора.

Вајнстин је присуствовао судском рочишту даљински из поправног дома Венде у којем се тренутно налази. У судници су били присутни судија, један од његових адвоката и представник тужилаштва.

Харви Вајнстин проглашен је кривим за сексуално узнемиравање и силовање, и пред њим је, како је одлучио суд у Њујорку, 23 године затвора. 

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво