Читај ми!

Принцеза Амалија, наследница холандског престола, одриче се суме од 1,6 милиона евра

Холандска принцеза Амалија, наследница престола, одрекла се права на годишњи приход од 1,6 милиона евра, јер би се због тог новца осећала непријатно.

Најстарија ћерка краља Вилема Александра написала је премијеру Марку Рутеу да жели да се одрекне права на суму од 1,6 милиона евра прихода, јер би јој било непријатно.

Пошто је положила матуру, у писму је навела да не жели новац док не дође време за њене краљевске дужности. Истакла је да после завршене школе планира да паузира једну годину са школовањем, а онда да упише студије.

„Седмог децембра 2021. године ћу напунити 18. година, и према закому, тада ћу добити додатак", написала је у писму холандска принцеза, а објавила га је холандска телевизија НОС.
Како се наводи, то је први пут да члан краљевске породице одбија да тражи плату и накнаду трошкова. Холандска монархија престигла је Британију као најскупљу у Европи, према студији из 2012. године.

Холандска влада током прошле године договорила је краљевски буџет од 47,5 милиона евра за 2021. годину, не укључујучи трошкове државних посета и плата, а краљ Вилем-Александер добио је 998.000 евра плату и 5,1 милион за службене трошкове. Његова супруга Максима добила је 1,1 милион евра, бивша краљица Беатрис 1,7 милиона, а Амалија 1,6 милиона евра.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво