Читај ми!

Бајден Џонсону поклонио бицикл у бојама британске заставе

Председник Џозеф Бајден је премијеру Борису Џонсону, уочи самита Г7 који се одржава у Корнволу на југозападу Енглеске, поклонио бицикл и кацигу ручне израде у бојама британске заставе.

Велика Британија је била прва станица на првом Бајденовом путу ван Сједињених Држава откако је постао председник, а британског премијера Бориса Џонсона је први пут лично упознао у четвртак.

Из Беле куће саопштавају да је председник Бајден поклонио Џонсону „бицикл ручне израде познате радионице 'Биленки сајкл воркс' (Bilenky Cycle Works), мале породичне фирме из Филаделфије“.

У саопштењу се додаје и да је овај поклон „гест пријатељства и признање њиховом заједничком интересовању за бициклизам“.

Британски премијер је своме госту из Америке поклонио урамљену фотографију мурала из Единбурга борца против ропства Фредерика Дагласа. Прва дама, Џил Бајден, добила је прво издање романа The Apple Tree британске књижевнице Дафне ди Морије. Најчешће место радње њених дела је енглеска грофовија Корнвол.

Бицикл, који наводно кошта 6.000 долара, конструисао је Стивен Биленки, награђивани градитељ бицикала са седиштем у Филаделфији, који је у изјави за Тајмс рекао да му је америчко Министарство спољних послова упутило захтев да изради оригиналан бицикл у црвеној, белој и плавој боји.

„То је врло модерна верзија британског роадстера у одговарајућој боји и са детаљима заставе Јунион Џек и одговарајућом кацигом“, нагласио је Биленки који је још 1983. године основао своју радионицу специјализовану за израду бицикала од челика и титанијума.

Иначе, и Бајден и Џонсон деле заједничку страст према бициклизму. Почетком године, Борис Џонсон је покренуо читаву лавину коментара када је током забране кретања због пандемије, виђен како вози бицикл седам километара од своје куће.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво