Читај ми!

Габријел Гарко – италијански заводник чија је тајна коначно откривена

Док су за њим уздисале жене широм света, италијански глумац, познат као немилосрдни мафијашки бос из серије „Част и поштовање“, скривао је дуго од јавности да га у ствари привлаче мушкарци. Габријел Гарко више не жели да своју хомосексуалност чува као тајну.

Један од највећих заводника савремене италијанске кинематографије и телевизије рођен је у Торину 12. јула 1972. као Дарио Оливијеро, од оца Венецијанца и мајке Сицилијанке. Својом висином од скоро 1,90м, атлетском грађом и неодољивим зеленим очима привлачио је пажњу не само лепшег пола.

После титуле мистера Италије, каријеру фото-модела брзо је заменио глумачком, играјући у популарним италијанским серијама и филмовима. Домаћој публици најпознатији је као осветољубиви, али неодољиви мафијашки бос Тонио Фортебрачи из серије Част и поштовање, за чију љубав је живот дала чак и судија Франческа де Сантис, жртвујући себе да га спасе од метка. Серија је имала четири сезоне и била одскочна даска и за међународну Гаркову популарност. 

Осим ове, снимио је још двадесетак телевизијских серија и филмова (Грех и стид, Хладнокрвни, Анђеоско лице) у једној од њих глумио је Рудолфа Валентина, а играо је и у бројним пројектима на великом платну. Славу је стекао и као водитељ култног фестивала забавне музике Сан Ремо 2016. године. Одевне комбинације које је том приликом носио постале су синоним префињеног стила и модног укуса.

У приватном животу, титулу великог заводника стекао је и везама са познатим италијанским глумицама и лепотицама, Мануелом Аркури, Адуом дел Веско и многим другим. Ипак, о браку или деци није било говора.

Инсинуације о хомосексуалним склоностима обично је вешто заобилазио или негирао, трудећи се да не наруши имиџ освајача женских срца и нежног грубијана, стечен углавном на телевизијском екрану.

Ипак, нису му сметали ни коментари да је и геј икона. Медији су одувек пратили сваки његов корак, па није прошла незапажено ни сторија о брчкању у приватном базену са глумцем и балетаном Габријелеом Росијем.

Да се коначно „аутује“ (открије јавности да је хомосексуалац) осмелио се прошле јесени, као учесник италијанског ВИП Великог брата, признавши да је његова веза са Адуом дел Веско била само маска.

Емотивно признање је изазвало лавине коментара на друштвеним мрежама, а јавност је схватила под каквим је психолошким притиском глумац био све ове године, скривајући своју праву природу.

Његов партнер Габријеле Роси прокоментарисао је ситуацију поставивши на Инстаграм слику марионете којој неко најзад маказама сече конце којима се њом управља.

Највише је изненађена била Мануела Аркури, која је своју везу са Гарком доживела као изузетно страствену и истинску, што је и глумац сам потврдио. То није била маска.

После готово четворогодишње професионалне паузе коју је направио из личних разлога и недавне очеве смрти која га је веома погодила, Гарко се ових дана враћа филму, најављујући нови пројекат. Реч је о филму На ивици заборава, у режији Карла Фуска, чија је тема ментално здравље и алкохолизам.

Осим Гарка, у филму играју и холивудске звезде Николас Кејџ, Ерик Робертс и Џон Малкович. Гарко се радује што ће допринети да се скрене пажња јавности на ту опасну и веома деликатну врсту зависности.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво