Како је Бранка Катић дошла из Лондона и постала Весна Чипчић

После 20 година живота у Лондону, од 20. фебруара Бранка Катић је и званично члан Београдског драмског позоришта. Пре два дана, представа у којој глуми списатељицу, „Тихо тече Мисисипи“, премијерно је изведена.

Представа Тихо тече Мисисипи имала је и репризу премијере, извођења су испратиле овације, а Бранка Катић каже да се - ужелела позоришта. 

„Позориште је јако важно за сваког глумца, пошто тај директан контакт са публиком је нешто што само у позоришту можеш да искусиш. И, како сам 20 година живела у иностранству, и једном сам имала прилику у Лондону да играм у позоришту, а то је било на енглеском, што није мој матерњи језик, па онда то све мало отежава, квари то искуство. И ево, сада, прво је био позив Јагоша Марковића да ускочим у представу Сумрак богова, а затим и понуда Југа Радивојевића да постанем члан позоришта је стварно – као да су ми се неки снови остварили", рекла је Бранка.

Када је реч о животу у иностранству, глумица каже да медији умеју да мало другачије пренесу ствари, и да јој „није мука од Лондона“.

„Деца ми тамо иду у средњу школу, али је време када ја могу да боравим овде дуже, и да се бавим оним што волим, дефинитвно је то време дошло“, додала је.

О представи Тихо тече Мисисипи, каже да је реч о делу које садржи елементе перформанса, и да јој се у њој највише свиђа што је – непретенциозна.

„У представи се спрдамо, али баш са свим. И Ивица Буљан, колико год то на почетку изгледало, да нас превише пушта да импровизујемо, и радимо шта желимо - у ствари је направио добар костур свега, и онда нас је заиста пустио - доста храбро и с његове стране. Имали смо дивне задатке и припреме", каже глумица.

„Краду ми ликове и идеје" 

Бранка Катић тумачи списатељицу која се зове Весна Чипчић. Глумица Весна Чипчић такође глуми у представи.

„Весна Чипчић, када чује да се мој лик зове Весна Чипчић, није јој право. Имамо ми ту доста неких зафрканција, ја сам један писац, онда се појављује један мање талентовани писац, који краде моје ликове и моје идеје, а онда се појављује сам Табашевић, кога ми погрешно на сцени зовемо Табаковић, и чак га отерамо са сцене док нам чита из своје књиге...", испричала је Бранка, и додала да у представи, између осталих, ради са фантастичним ансамблом младих глумаца. 

Бранка је инсистирала да помене учеснике представе, а то су глумци Милан Зарић, Јана Милосављевић, Милош Петровић, Младен Совиљ, Дуња Стојановић, Александар Јовановић, Владан Милић и Никола Малбаша.

Говорећи о животу у Лондону током пандемије, Бранка каже да „није нимало забавно“ и да је „људима мало свега доста“.

„Људи покушавају да се на различите начине одрже у физичкој и менталној кондицији, а мени је највише жао омладине, моје деце, јер је то време када треба да се дружиш и да идеш на журеве, и да не хајеш... Али добро, они су добро, паркови су постали место окупљања. И тамо су кренули са вакцијацијом, тако да се надам да ће ситуација и тамо да се побољша", рекла је Бранка Катић.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво