Читај ми!

Принц Хари: Британски медији су ми уништавали ментално здравље

Водитељ популарног шоуа, британски комичар Џејмс Корден, у својој емисији „Лејт лејт шоу“ (The Late Late Show) угостио је специјалног госта – принца Харија. У једном од ретких интервјуа које је дао откако је одступио од краљевских дужности војвода од Сасекса признаје да му се више свиђа приказ краљевског живота у Нетфликсовој серији „Круна“ од оног како је представљен у британским медијима.

Појава принца Харија у разговору са Џејмсом Корденом у Лејт лејт шоуу била је велика ексклузива с обзиром на то да је Бакингемска палата почетком месеца објавила да се војвода и војвоткиња од Сасекса неће враћати на своје краљевске дужности.

Када је пар јануара прошле године објави да „одступају“, краљица им је оставила отворену могућност да се после годину дана врате. У саопштењу Палате наведено је да су опозвани и да им се укидају почасна војна именовања и краљевско покровитељство које су имали.

Харијев интервју са Корденом појавио се само неколико дана уочи громогласно најављеног разговора војводе и војвоткиње од Сасекса 7. марта у ударном термину са Опром Винфри.

Током емисије, Корден и принц Хари се возе кроз Лос Анђелес у аутобусу са отвореним кровом и разговарају. Хари признаје да гледа „Нетфликсову“ серију Круна – која истражује бројне сплетке и замршене односе у краљевској породици.

„Много ми је пријатније да гледам Круну, него када видим приче о својој породици, супрузи или себи и британској штампи“, открива војвода од Сасекса. „Сви знамо каква може бити британска штампа и то је уништавало моје ментално здравље", додаје. „Осећао сам се као да сам отрован. Тако да сам урадио оно што би радио сваки други супруг и сваки други отац".

Иако остали чланови краљевске породице не износе своје ставове о серији Круна, Хари наглашава да се аутори не претварају да говоре истину. „То је фикција, делимично заснована на чињеницама. Наравно да није све тачно, али даје оквирну представу о томе какав је то начин живота, како је притисак дужности и службе изнад породице и свега осталог, и шта из тога може да се изроди“, објашњава саговорник Џејмса Кордена.

Хари и Меган су већ дуже времена у правом „рату" са великим делом таблоидних медија, настојећи да судским путем исправе све неправде и увреде за које мисле да су им нанете објављивањем нетачних детаља и фотографија из њиховог приватног живота.

Његова супруга, Меган Маркл, је недавно добила парницу у спору са Мејлом који је објавио део писма упућеног оцу.

Хари у интервјуу каже да ће његов живот са Меган у Лос Анђелесу бити „мало другачија верзија, али у суштини наставак онога што су ионако већ радили у Великој Британији“.

„Мој живот ће увек бити у јавној служби, а Меган је то прихватила и нас двоје уживамо у томе“, каже коментаришући саопштење које је Краљица Елизабета Друга прошле недеље потписала да њих двоје више не уживају привилегије краљевске породице.

„То никада није био одлазак. Ми смо одступили, а не напустили. Било је заиста тешко опстати у том окружењу“, открива Хари, додајући да он никада неће „напустити“, без обзира на то „какве одлуке друга страна донесе“.

Такође, открио је Кордену да су имали више видео-позива са краљицом и принцом Филипом откако су се одселили. „Причали смо преко Зума неколико пута. Видели су Арчија како трчкара унаоколо“, каже Хари.

Шалио се и на рачун свога деде, принца Филипа, како не уме да кликне на дугме да напусти састанак, већ само затвори лаптоп када се разговор заврши. Није коментарисао вест да се принц Филип тренутно налази у болници у Лондону, вероватно зато што је интервју снимљен пре овог догађаја.

Хари је говорио и о Меган и њиховим сину Арчију, откривши да је дететова прва реч била „крокодил“ и да му је краљица, на Меганин предлог, за Божић поклонила апарат за печење вафла.

Осврћући се на почетак љубавне везе са Меган, Хари наводи да сваки излазак са њим или било којим другим чланом краљевске породице буде упропашћен. „Зато се састанци своде на вечере и гледање телевизије или чаврљање код куће. И на крају када постанете пар, тек онда се одважите да изађете на вечеру, у биоскоп и све остало“.

Током вожње кроз Лос Анђелес Корден и Хари су свратили и до куће у којој је снимана серија из деведесетих Принц са Бел-ера са Вил Смитом, а принц открива да зна речи песме из серије, а потом је замолио власнике куће да се послужи тоалетом.

У једном тренутку, Корден је позвао Меган са Харијевог телефона и у шали јој предложио да се преселе у ту кућу. „Мислим да смо се довољно селили“, одговорила је војвоткиња од Сасекса и открила да свог супруга зове „Хаз“.

Интересовање за нови живот пара вероватно ће се појачати после интервју са Опром Винфри, који ће, како се очекује, више говорити о природи њиховог напуштања краљевског живота.

Пар је недавно објавио да чека друго дете.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво