Читај ми!

Треба да будемо срећни што смо живели у доба Ђорђа Балашевића

Отишао је велики песник, уметник који је својим духом, талентом и харизмом објаснио живот који сви живимо. Мајстор риме који је имао срећу да уме и да пева своје песме, наглашавају пријатељи и поштоваоци Ђорђа Балашевића.

Вест о смрти Ђорђа Балашевића јуче је била главна на телевизијама широм региона. Трагом његових стихова и на станици у Пули, али и у Загребу на ћирилици.

„Ја немам шта да му се обратим“, каже наш познати глумац и пријатељ Ђорђа Балашевића, Раде Шербеџија. „Како да му се обратим када је он ту. Не желим да га величам и желим да не плачемо више. Желим да будемо поносни на тебе Мангупе што си био с нама, тако бриљантан, тако сјајан, тако храбар. Желим да се смејем твом таленту. Да сам сретан што сам живио у твоје доба, стари мој“, поручује свом пријатељу Шербеџија.

„Отишао је велики песник. Човек који је успео да обележи своје време и простор где је живео. Мало је уметника који су са таквим духом, са таквим талентом, са таквом харизмом, показали и објаснили живот који сви ми заједно овде водимо“, сматра Влатко Стефановски.

„Опраштамо се у задње време, чини ми се, с великанима. И то ми је јако тешко, опраштамо се од једне квалитетне епохе, непоновљиве“, са жаљењем констатује Јасна Злокић.

Ђолетов велики пријатељ, али и чести гост на концертима, песник Перо Зубац, каже да је Балашевић био велики мајстор рима и то рима које се не могу наћи код других песника.

„Једноставно, осећао је песнички свет. Он је имао и срећу да зна да пева своје песме“, додаје Перо Зубац.

Вест су пренели и амерички медији. Вашингтон пост, Еј-Би-Си њуз и Ју-Ес њуз објавили су колико је велика популарност Ђорђа Балашевића.

Од песничке легенде опраштају се и спортски великани. Новак Ђоковић је објавио на друштвеним мрежама неке од омиљених стихова, а Никола Јокић му се захвалио на „помоћи“.

„Нисам стигао да га упознам лично, да му се захвалим што ми је помогао да 'преварим' моју девојку да ми буде жена“, каже наш прослављени кошаркаш ас.

Градови у Србији и вечерас су у знаку Балашевићевих песама - Нови Сад, Чачак, Ниш, Краљево.

Вечерас је неколико десетина Чачана на централном тргу одало почаст преминулом кантаутору, уз паљење свећа,цвеће и познате Балашевићеве хитове.

Од Ђорђа Балашевића паљењем свећа опростили су се и грађани Краљева.

Уз најлепше баладе „Панонског морнара“ и паљење свећа на Градском тргу, и поред кише, Ужичани су се опростили од кантаутора Ђорђа Балашевића. Да одају пошту вечито младом Балашевицу, Ужицане је позвало преко друштвених мрежа ужицко Удружење љубитеља џеза. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво