Читај ми!

Шербеџија: Мира Фурлан је била права хероина – рањива, а јака

Мира Фурлан је била велика и праведна жена и једна од најдивнијих глумица на простору бивше Југославије, рекао је за РТС глумац Раде Шербеџија, описујући је као хероину која је претрпела многе ударце, али ипак изашла као победник.

Шербеџија је о пријатељству са Миром Фурлан, која је јутрос преминула у 66. години, рекао да су се док су обоје живели у Лос Анђелесу често виђали и дружили, али се то проредило од када се вратио овде.

„Дуго је боловала, неизлечиво и тешко. Свима нам је остала у срцу јер је Мира Фурлан била једна од најдивнијих глумица на простору бивше Југославије“, истакао је прослављени глумац.

Присетио се и колико је била емотивна и рањива.

„Кад смо отварали Јулисис театар, звали смо је да дође да глуми. Била је одушевљена, али се није усудила доћи. Била је исувише рањена. Као права хероина, била је истинољубива и неправедно је доживела многе ударце од острашћених националиста“, рекао је Шербеџија.

Према његовим речима, све је то издржала и вратила се у Хрватску 2002. године, одиграла Медеју и сви су је одушевљено дочекали и није било ниједне негативне критике.

„Мира је била велика и праведна жена. Била је левичарка и социјалиста. Била је бриљантна глумица и особа. Сви су је волели, од публике до других глумаца и редитеља – што је и доказала када је отишла, побегла од страшног рата и успела да у САД направи каријеру“, истакао је Шербеџија.

Све то је постигла уз помоћ своје велике љубави и човека који јој је био ослонац у животу, редитеља Горана Гајића.

„Био је најчвршћа стена за коју се, тако плаха и нежна, држала и одржала у овом нашем окрутном свету“, рекао је Шербеџија.

О њеној глуми, Шербеџија је имао само речи хвале – од Глорије и Медеје до бројних филмских улога. Прекрасан партнер и божанствена глумица, закључио је Шербеџија.

 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво