Читај ми!

Чије ће одело Бајден носити на инаугурацији и зашто

Модни часописи извештавају да новоизбрани председник САД Џо Бајден, планира да на инаугурацији 20. јануара, носи одело бренда „Ралф Лорен".

Бајденов избор модела са потписом Ралфа Лорена није велико изненађење. Реч је о бренду који је класичан лукзусан и врхунског квалитета, а релативно доступан. 

Очекује се да ће Бајденово одело, односно сако бити са једноредним закопчавањем и са дугмадима, у тамној нијанси плаве боје, који ће носити са белом или плавом кошуљом.

Као и много тога у америчком јавном животу, и Бајденов избор одеће није одвојен од политичког контекста, пише Гардијан.

„Лоренови" модели се уклапају у трезвеност и непомпезност који ће владати на инаугурацији у Вашингтону.

Избор би се такође могао објаснити као суптилни одговор претходној Трамповој ери. Зар одело 'Ралфа Лорена' не би требало да буде израз трезвености и поузданости?", рекао је Мајкл Заким, аутор књиге Историја мушке одеће у Америчкој републици.

Бајден и Лорен су припадници такозване „тихе генерације".

„У питању је скромност у избору, који заправо треба да остане непримећен, и који прави наглашени контраст Трамповој клиничкој импулсивности и потреби за пажњом", рекао је Заким, коментаришући Бајденов избор одела. 

Одела и друге моделе бренда „Ралф Лорен", носили су иначе шефови држава који припадају и демократама и републиканацимаа, укључујући Меланију Трамп, која је на Трамповој инаугурацији носила светлоплаву хаљину.

Ипак, избор дизајнера инаугурације мало се разликује од очекиваног избора, а то је бренд „Брукс брадерс" који је од прошле године у стечају. Чак четрдесет и један од протеклих 45 председника носио је моделе тог бренда, укључујући Барака Обаму и Доналда Трампа. 

„Бајден се очигледно осећа пријатно у одећи „Ралфа Лорена", која је амерички бренд. Подсећа на ону Америку која је била ненаметљивог карактера, а то је у бити Бајденовог визуелног стила", сматра Ђурђа Бартлет, уредник издања Мода и политика.

Служба „Ралф Лорен корпорације" за односе с јавношћу, остала је овим поводом, недоступна за коментар. 

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво