Читај ми!

Маск претекао Безоса на пар сати на челу листе најбогатијих на свету

На основу Блумберговог индекса милијардера, Илон Маск је на пар сати успео да претекне Џефа Безоса, извршног директора „Амазона“, на челу листе најбогатијих људи на свету захваљујући скоку акција компаније „Тесла“.

Акције компаније „Тесла“ су 7. јануара порасле за чак шест одсто, на основу чега је нето богатство извршног директора Илона Маска достигло износ од 185 милијарди долара. Међутим, и акције „Амазона“ су пред затварање берзе порасле за два одсто, те је Џеф Безос повратио своју прву позицију најбогатије особе на свету.

Масково и Безосово богатство према „Блумберговом“ индексу милијардера процењено је на 181 милијарду, односно 184 милијарде долара на крају затварања берзе 6. јануара. Поредак се ажурира после престанка трговине акцијама за тај дан.

Коментарушући ову вест на свом налогу на Твитеру, Илон Маск је написао само „Баш необично“, да би већ у следећој објави додао: „Добро, а сада да се вратимо послу.“

Мусково богатство се заснива на отприлике 20 одсто удела у компанији „Тесла“ и 48 одсто удела у „Спејс ексу“. Поред тога, како наводи „Блумберг“, Маск поседује и 57 милиона „Теслиних“ деоница. Безосова нето вредност у највећој мери потиче од његових 11 одсто удела у „Амазону“.

Богатство извршног директора „Тесле“, према процени „Блумберга“, повећало се за више од 150 милијарди долара у протеклих годину дана, пошто је износ акција компаније за производњу електричних возила порасла за 740 одсто у 2020. години.

Безос нема ниједну деоницу „Амазона“, већ само 53,2 милиона дионица које има као оснивач компаније. Имао би и више да није дао 19,7 милиона акција бившој супрузи Мекензи Скот. Безос је такође продао или поклонио акције као део својих добротворних донација.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво