Читај ми!

Богдан за помоћ Оливеру купио „ладу“, а редитељ „Јужног ветра“ открива: На лицитацији и Марашев комбинезон

Прослављени српски кошаркаш, Богдан Богдановић, сјајним гестом се укључио у хуманитарну акцију коју је покренуо Милош Аврамовић редитељ филма и серије „Јужни Ветар“ за помоћ малом Оливеру Пал Гајодију из Бајмока, и за „ладу“ из филма понудио 10.000 долара.

Косценариста и редитељ филма Јужни ветар и истоимене РТС-ове серије, Милош Аврамовић и екипа серије прикључили су се хуманитарној акцији прикупљања помоћи за малог Оливера који данас слави први рођендан.

Најпре је на аукцији била понуђена оригинална Баћина кожна јакна која је откупљена за 1.000 евра.

Аврамовић и екипа су понудили и аутомобил „ладу АЗ 2104“ коју у филму вози Марашев отац, кога тумачи Богдан Диклић.

Чим је видео објаву на профилу на Инстаграму Милоша Аврамовића и Јужног ветра, Богдан Богдановић је понудио суму од 10.000 долара.

Екипа се од срца захвалила нашем прослављеном кошаркашком асу.

Како за Интернет портал РТС-а каже редитељ Милош Аврамовић, Богдан је за сада дао највишу понуду, за коју он и екипа сматрају да је више него изузетна, али да није искључено да ће се можда јавити још неки његов колега и да ће се лицитирање наставити.

„У сваком случају Богдан је сјајан момак, спортиста и узор. Када ми се јавио, одмах сам знао да ће се укључити, али и ја сам остао затечен износом, јер мислим да је стварно више него великодушан“, додаје Аврамовић.

Екипи филма Јужни ветар ово није прва хуманитарна акција коју су покренули. Основали су и фондацију „Сачувај осмех“ и у различитим приликама су прикупљали помоћ и организовали разне хуманитарне акције.

„Настојимо колико год можемо и колико је у нашој моћи да поделимо са другима и радост, и финансије, и утицај да помогнемо свима онима којима је потребна помоћ и да она стигне до њих“, наглашава признати редитељ.

Аврамовић је сигуран да ће средстав за лечење малог Оливера бити прикупљена. Наводи да је већ готово половина средстава прикупљена. Одзив је више него добар. Људи и поред свих недаћа које су их задесиле у пословању уплаћују читаве дневне пазаре у фонд за помоћ. Нада се да је ово само почетак.

„Али увек ме зачуди и збуни да се, осим наших спортиста који су толико донирали у хуманитарне сврхе, да не набрајам само шта је све дао Новак Ђоковић, највише труде људи који имају најмање. Из свере бизниса, пре свега, велике компаније и приватници се много слабије одазивају и углавном се јављају исти људи. Чудно ми је да немају мало развијенији осећај за хуманитарни рад“, додаје Аврамовић.

Гест Богдана Богдановића ће сигурно подстаћи и друге да нешто слично ураде и да помогну, убеђен је редитељ Јужног ветра. Овакви гестови ће помоћи и да се допре до што већег броја људи, који могу макар да пошаљу смс и да шире поруку, јер свака је помоћ добродошла и она не мора бити само финансијска, апелује Милош Аврамовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво