Читај ми!

Колеге и поштоваоци из целог региона се опраштају од Мустафе Надаревића

Вест о смрти глумачког великана растужила је бројне колеге и поштоваоце Мустафе Надаревића који у објавама на друштвеним мрежама и изјавама за медије одају пошту уваженом колеги.

Међу првима, од колеге се опростио Моамер Касумовић који у серији Луд, збуњен, нормалан глуми Дамира Фазлиновића, који је босанскохерцеговачким медијима и потврдио вест о Надаревићевој смрти.

„Данас у 12 сати на бољи свијет преселио је велики човјек и глумац. Мој узор и мој брат. Мој глумачки алтер его Мустафа Надаревић. Прије скоро 40 година радили смо први пут у филму 'Отац на службеном путу' Емира Kустурице. Kасније ћемо радити још неколико филмова.

О Боже, како ми је тешко. Мујо мој драги, фалит ћеш ми бескрајно.

Фалит ћеш и свима онима који су те поштовали и вољели. Путуј добри човјече, Мустафа Надаревићу и одмори се брацо мој“, поручио је још један глумачки великан Емир Хаџихафизбеговић.

„Збогом драги друже. Хвала за све животне, људске и глумачке лекције које си ми дао. Бескрајно сам тужан што си отишао и сретан што сам те познавао и имао част дружити се и радити с тобом. Чули смо се прије пар дана и жао ми је да ти то тада нисам рекао - Био си мој идол“, поручио је Бранко Ђурић Ђуро.

Не тугују само глумци, већ и спортисти.

„Умро је инжењер Дује. Наравно да је умро Мустафа Надаревић, али свима нама који живимо за Хајдук умро је лик који је тако добро одиграо сваку улогу оснивача клуба. Ту је зацементирао своју легенду у мојој глави.

Могао је одглумити Изета, и тко зна што још, али инжењер Дује му је уникатна улога вриједна злата. Уз то, имао сам га прилике упознати. Тако добар лик, нормалан и топао да се у њега заљубиш одмах. Почивај у миру, а твоја легенда остаје бесмртна, поручио је Дино Рађа.

Мустафин колега Сенад Башић који је у серији Луд, збуњен, нормалан глумио лик Фарука Фазлиновћа, каже да је још увек у шоку и да не може да верује.

„Телефон ми нон-стоп звони. Заиста сам потресен. Мустафа и ја смо дуго година сурађивали. Точније, више од 20 година. Мислим да је он глумац с којим сам најинтензивније радио и морам да признам да сам од њега највише и научио“, рекао је Башић у изјави за Ослобођење.

Вест је потресла и Драгана Бјелогрлића, који се опростио од колеге речима „Почивај у миру“.

„Отишао је један од највећих глумаца с јужнославенског културног простора. Његов филмски и театарски опус је импресиван. Био је посебно емотивно и умјетнички везан за Босну у којој је волио снимати, режирати и учити своје млађе колеге. Био је бескрајно драг и добар човјек“, рекао је угледни босанскохерцеговачки редитељ Дино Мустафић за Радиосарајево.

Један од најпознатијих хрватских глумаца Раде Шербеџијаистакао је за медије да је пре десет дана разговарао са Мустафом, да је он био весео, смејао се и говорио "Чувај се", као да њему није ништа.

"Био је ведар, диван човек. Био је кум мог Данила. Били смо цимери кад смо били млади, заједно смо становали на првој и другој години Академије. Дијелили смо све и свашта. Не знам што бих уопште рекао, необјективан сам. Јако сам га волио, као и сви. И он је волио људе. Био је стварно чудо и од човека и од глумца. Тако посебан глумац", истакао је глумац Раде Шербеџија.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво