Читај ми!

Преминуо глумац Мустафа Надаревић

Познати глумац Мустафа Надаревић преминуо је у 78. години после борбе са карциномом плућа. Недавно је отпуштен из болнице, а преминуо је у свом стану у Загребу.

Мустафа Надаревић је рођен у Бањалуци 1943. године. Дипломирао је глуму на загребачкој Академији за казалишну уметност, а позоришну каријеру започео је у Загребачком казалишту младих, 1969. године. Био је члан Драме Хрватског народног казалишта. Живео је у Загребу.

Његов таленат за глуму препознали су и страни редитељи, па је добио главну улогу у представи Лоренцачо. Филмску каријеру започео почетком осамдесетих.

У Филму Отац на службеном путу истакао се улогом Зијаха, а после су уследиле улоге у филмовима Већ виђено Горана Марковића, Глембајеви Антуна Врдољака, Празник у Сарајеву, Ничија земља...

Улогом Изета Фазлиновића у серији Луд, збуњен, нормалан одушевио је публику, која је с нестрпљењем чекала сваку нову епизоду ове хумористичке серије, која је снимана у периоду од 2007. до 2016. године.

Мустафа је дебитовао и као редитељ 1992. године с комадом Лет изнад кукавичјег гнезда, а после тога глумио је у представама Балкански шпијун Душана Ковачевића, Забуне Алана Ејкборна у Сатиричном казалишту „Керемпух“, Хасанагиница Милана Огризовића у Хрватском народном казалишту и Народном позоришту у Сарајеву.

У јануару 2020. године глумцу је дијагностикован карцином плућа, због чега је био у болници, а касније се вратио глумачком послу.

„Када сам схватио да је болест део живота, прихватио сам је. А када нешто прихватиш с љубављу, онда се може победити“, рекао је глумац Мустафа Надаревић у једном од интервјуа почетком године.

Тада је и свим пушачима саветовао да одлазе на редовне прегледе плућа.

„Немојте бити примитивни као ја, немојте се плашити доктора. Добро је на време отићи код доктора, јер је тада излечивост веома близу“, истакао је глумац.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво